Determinarea alcoolemiei si stabilirea alcoolemiei
Alcooltest Oradea
Aparate alcooltest Oradea
Aparat alcooltest
Aparat alcooltest
Aparat alcooltest
Aparat alcooltest
Determinarea alcoolemiei

    În ceea ce privește determinarea alcoolemiei, dacă rezultatul testării cu aparatul etilotest indică o concentrație mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau indică prezența în organism a substanțelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare, conducătorii de vehicule sunt obligați să se supună recoltării probelor biologice. 

    Codul rutier spune clar că o concentrație de peste 0,80 mg/L alcool pur în sânge este considerată infracțiune și intră sub incidența legii penale.

    În cazul accidentelor de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, conducătorii vehiculelor sunt obligați să se supună testării aerului expirat pentru stabilirea alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanțe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora. 

    Pentru stabilirea alcoolemiei se recoltează două probe biologice la interval de o oră între prelevări. În cazul refuzului de prelevare a celei de-a doua probe biologice nu se efectuează calculul retroactiv al alcoolemiei.

Alcooltest