Concentratia de alcool in sange. Scaderea alcoolemiei
I N S T R U M E N T E   P R O F E S I O N A L E   P E N T R U   D E P I S T A R E A   A L C O O L E M I E I
DARI TEHNOLOGIES SRL - Certificat ISO 9001 nr. 3829 CERTIND
Concentrația de alcool în sânge – Factori de influență [partea 2]

2. Timpul sau perioada în care s-au consumat băuturile alcoolice
Dacă alcoolul s-a consumat într-o perioadă mai mare de timp, rata creșterii concentrației de alcool în sânge datorită absorbției poate fi apropiată de rata simultană a descompunerii lui în ficat. Ficatul prelucrează aproximativ 25 ml de alcool pur / oră. Această rată a descompunerii este echivalentă cu indepărtarea alcoolului din cel puțin o jumătate halbă de bere (aproximativ 280 ml), sau dintr-o singură măsură de spirtoase (aproximativ 25 ml) la fiecare oră. Dacă se menține obiceiul de a bea la acest nivel (1/2 halbã de bere sau o singură măsură de spirtoase/oră) nu va fi nicio creștere apreciabilă a alcoolemiei în sânge, dar orice inghițire peste această rată va duce la un conținut crescut al alcoolemiei în sânge.
Astfel, cu cât perioada în care se consumă alcool este mai mare, cu atât mai mică va fi concentrația finală de alcool în sânge, toți ceilalți factori fiind egali.

3. Conținutul stomacului
Prezența alimentelor în stomac va influența de asemenea nivelul maxim al alcoolemiei care va fi atins după consumarea unei anumite cantități de alcool. Dacă stomacul și duodenul sunt lipsiți de hrană solidă, atunci alcoolul vine mult mai rapid în contact cu pereții prin care are loc absorbția. Prezența alimentelor în stomac și duoden, în mod special a celor grase, împiedică absorbția alcoolului prin acești pereți.
Este cert de aceea, adevărul din vechiul proverb care spune că ”....precedând câteva păhărele de băutură de o sticlă de lapte gras sau de o farfurie cu cartofi piure vom reduce efectele alcoolului...... ceea ce duce la scăderea alcoolemiei, iminent...”, cu toate că cei ce consumă mult alcool nu ar trebui să se bazeze instinctiv pe acest detaliu: ”mâncatul de cartofi piure = scăderea alcoolemiei”.

4. Greutatea corporală
Aproape 2/3 din greutatea corporală a omului este apă. Alcoolul absorbit este distribuit de sânge și amestecat chiar și cu această apă. Cu cât corpul este mai mare cu atât mai multă apă conține, astfel că, cu atât mai mică va fi concentrația finală de alcool în sânge.
Oamenii cu mai multă grăsime conțin mai puțină apă decât persoanele musculoase de aceeași greutate. De vreme ce alcoolul este mult mai puțin solubil în grăsime decât în apă, concentrația lui va ajunge la un nivel mai mare în sângele unei persoane grase decât în sângele uneia musculoase care a consumat aceeași cantitate de alcool, toți ceilalți factori fiind egali.

5. Sexul persoanei testate
Femeile au o concentrație a apei în organism mai mică decât a bărbaților, așa că ajung la o concentrație a alcoolului (alcoolemie) în sânge mai mare la aceeași cantitate de alcool și la aceeași greutate.

    Eliminarea alcoolului din sange sau eliminarea alcoolului din organism nu este posbila prin ingerarea unor substante ori bauturi miraculoase. Asa ceva nu exista !!!
 
Logo DARI Tehnologies SRL Oradea
|   Aparate etilotest uz profesional   |
|   Aparate alcooltest uz general   |
ALCOVISOR Satellite USB charger iPhone

|   Instrumente de unică folosință   |

|   Consumabile alcooltest   |
|   Servicii recalibrare și etalonare   |
|   Altele   |
Certificate de etalonare etilotest
Baterii, acumulatori, încărcătoare
Diverse accesorii aparate alcooltest
Mini-imprimante etilotest
Riboane mini-imprimante
|   Detectoare de metale  |
|   Aparate etilotest autovehicule  |
consumul-de-alcool-la-locul-de-munca
consumul de alcool pericliteaza siguranta la locul de munca atat al angajatilor cat si a bunurilor firmei
consumul-de-alcool-la-locul-de-munca
consumul de alcool pericliteaza siguranta la locul de munca atat al angajatilor cat si a bunurilor firmei