instrumente, etilotest, alcooltest, fiole, alcoolemie, concentratie, alcool, profesionale, depistarea, alcoolului, corpul uman
DARI Tehnologies SRL - Oradea
Circuitul alcoolului in organism [3]

  1. Faza de eliminare a alcoolului in corpul uman

                Pe măsură ce sângele curge din duoden, trece prin ficat, o cantitate mică, dar sigură de alcool se indepărtează in mod constant. Procesul de eliminare are loc la distante fixe, dar e relativ scăzut, asa că doar o mică cantitate de alcool poate fi indepărată de fiecare dată. Oricum, 90 % din alcoolul absorbit va fi indepărtat de ficat pe măsură ce sângele va curge inapoi prin el ca urmare a circulării generale prin organism. Cele 10% rămase din alcool părăsesc corpul prin urină, respiratie si transpiratie.
                In ficat, alcoolul e descompus chimic, eventual producând CO2. Acesta este indepărtat de sânge si scos din organism prin procesul respirator din plămân.
 
faza de eliminare a alcoolului din sange si din corp
                Subliniem faptul că, in timp ce alcoolul este incă in faza de absorbtie (absorbit din stomac si / sau duoden), nivelul alcoolului din sânge va creste initial mult mai rapid decât in procesul simultan de intrare in ficat. Doar atunci când rata absorbtiei va fi mai mică decât rata eliminării, concentratia de alcool din sânge (BAC - blood alcohol content) si concentratia de alcool pur in aerul expirat (BrAC - breath alcohol content) vor incepe să descrească.
                Această fază a metabolismului, cunoscută ca si faza eliminării alcoolului durează până când alcoolul a fost indepărtat din organism in intregime.

                După ce absorbtia este completă si finalizată, rata descresterii concentratiei de alcool din sânge (BAC - blood alcohol content) si a concentratiei de alcool pur in aerul expirat (BrAC - breath alcohol content) reflectă numai rata la care numai ficatul indepărtează alcoolul din sânge. Rata la care ficatul descreste concentratia de alcool din sânge variază de la persoană la persoană, dar media este, în general, intre 15 - 25 mg / 100 ml (0,15  - 0,25 mg / ml BAC) la fiecare oră, rezultând o descrestere a concentratiei de alcool in aerul expirat  între 6 - 11 mg / 100 ml (0,06 - 0,11 mg / ml BrAC) pe oră, pe toată durata procesului eliminării.

                In practică, nivelul alcoolemiei unei persoane, la testarea cu aparatul etilotest(si evidentierea unui rezultat pozitiv), poate să insemne că:
- prin metabolism poate avea loc o scădere a nivelului concentratiei de alcool din sânge mai jos de limita legală in perioada ulterioară testării, la recoltarea probelor biologice si de sange din cadrul Institutiilor de Medicină Legală.
Pe de altă parte, dacă subiectul este chiar in faza de absorbtie a alcoolului in intervalul testarii cu aparatul etilotest si rezultatul a iesit pozitiv, poate insemna că:
- nivelul alcoolemiei poate creste mai departe in perioada premergătoare procedurii de analize biologice si de sânge.
Româneste
Magyarul
Slovenského jazyka
DARI TEHNOLOGIES SRL - Certificat ISO 9001 nr. 3829 CERTIND